23. júla 2021

Ak hľadáte inšpiráciu na rýchlu večeru, netradičné pohostenie pre návštevu či chutný dezert, možno vás zaujme náš letný seriál, v ktorom špičkoví šéfkuchári ponúkajú jednoduché tipy recepty. Na ich prípravu postačia bežne dostupné suroviny a približne 15 až 20 minút vášho času.

Michal Konrád, držiteľ ocenenia Kuchár roka na Slovensku, vám v dnešnej časti prináša recept na osviežujúci letný dezert.

Pracoval v prvotriednych reštauráciách v Londýne a deväť rokov bol šéfkuchárom oceňovanej reštaurácie Fou Zoo v Bratislave. V súčasnosti vedie vlastný streetfoodový projekt Bao Brothers, ktorý má aj kamennú prevádzku na lodi Sun Deck na pravom brehu Dunaja v Bratislave.

Jogurtová zmrzlina s nakladaným ananásom, malinovou penou a pistáciovým karamelom

Reklama

Jogurtová zmrzlina

Suroviny:

600 g gréckeho jogurtu

250 g kryštálového cukru

200 ml plnotučného mlieka

Šťava z dvoch citrónov

Postup:

Do hrnca nalejeme mlieko a pridáme cukor, zohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme a prelejeme do misky. Následne zmiešame s jogurtom a citrónovou šťavou.

Zmes zachladíme a potom preložíme do mrazničky. Počas mrazenia priebežne vyberieme a premiešame pokiaľ zmes celkom nezmrzne.

Malinová pena

Suroviny:

600 g malinového pyré

80 g kryštálového cukru

4 plátky želatíny

Postup:

Plátky želatíny namočíme na pár minút do studenej vody pokiaľ nezmäknú. Do hrnca vložíme malinové pyré a cukor, zohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Siahneme z ohňa a pridáme namočenú želatínu.

Dôkladne rozmiešame, aby sa želatína rozpustila. Malinovú zmes naplníme do sifónovej fľaše a nabijeme tromi bombičkami.

Nakladaný ananás

Suroviny:

1 ks čerstvého ananásu

Reklama

300 g kryštálového cukru

300 ml vody

2 ks anízu

2 ks škorice

1 čajová lyžička Chinese 5 Spice

Postup:

Ananás ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Z vody, cukru a korenia spravíme sirup, do ktorého naložíme ananás a zavákuujeme.

Pistáciový karamel

Suroviny:

200 g kryštálového cukru

100 g pistácií

Postup:

Spravíme si karamel, pridáme pistáciové oriešky, odstavíme, prelejeme a necháme zatuhnúť.

Text je súčasťou série článkov, ktorá prináša praktické tipy a rady, ako si čo najviac užiť leto. Prečítajte si aj ďalšie:

Našli ste chybu? Napíšte nám na editori@forbes.sk

Ľutujeme, vašu emailovú adresu sa nepodarilo prihlásiť k odberu.
Ďakujeme za vaše prihlásenie!

Potrebujete ráno získať rýchly prehľad?

Odoberajte Forbes Espresso

O aké témy máte záujem?