6. júla 2021

Máte chuť na pizzu? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov kam môžete v Bratislave zájsť na skvelú pizzu, cestoviny či ryby priamo od Talianov. Buon appetito!

Massimo Ristorante

Foto Massimo Ristorante

Za touto elegantnou talianskou reštauráciou v River Parku stojí Massimo Attanasio z Neapola. Okrem fantastickej talianskej kuchyne so širokou paletou jedál si tu hostia môžu vychutnať aj samotný proces prípravy jedla. Kuchyňa a gril sú totiž otvorené a hostia do nich môžu kedykoľvek nahliadnuť. Massimo je tiež obľúbenou reštauráciou mnohých známych tvárí. Jedáva tu napríklad aj Marek Hamšík či Dominika Cibulková.

Don Saro Cucina Italiana

Foto: Don Saro Cucina Italiana

Tento taliansky rodinný podnik nájdete v Rači. Šéfkuchárom a majiteľom reštaurácie je rodený Sicílčan, ktorý si zakladá na kvalite a čerstvosti ingrediencí. Tie dovážajú od lokálnych predajcov na Slovensku, Taliansku a Rakúsku. Reštaurácia má výborné hodnotenia na portáli tripadvisor a okrem pizze ponúka aj cestoviny, ryby, morské plody či výborné talianske vína.

Sieť Da Cono

Foto: Instagram/dacono.dacono

V Bratislave pizzérie siete Da Cono nájdete v Trnávke Za tehelňou, v Rači v Lightparku aj v Starom meste v Zuckermadeli pod Bratislavským hradom. Suroviny dovážajú z rôznych krajov Talianska. U Cona nájdete nielen chutnú pizzu ale aj čerstvé ryby, šťavnaté steaky, lahodné polievky a dezerty.

U Taliana – Di Andrea Ena

Foto: U Taliana

Majiteľ reštaurácie Andrea Ena pochádza zo Sardínie a na Slovensku je už takmer 20 rokov. Taliansku reštauráciu si otvoril najskôr v Ružomberku, koncom roku 2017 pridal aj druhú prevádzku v Bratislave. Zástupy spokojných zákazníkov nešetria superlatívmi a jeho pizzu opisujú ako „famóznu“ či „epickú“. Určite stojí za vyskúšanie.

Reklama

Primo Amore

Foto: Primo Amore

História tejto reštaurácie sa začala písať v roku 2008 na Kollárovom námestí (dnes na Námestí 1. mája). Reštauráciu vlastní  Renato Lamanna a v ponuke má viac ako 70 druhov pizze. Ako uvádza ich webstránka, do cesta pridávajú aj istú tajnú ingredienciu, vďaka ktorej má (vraj) menej kalórií a dodáva jej špecifickú chuť.

Pizzeria Ciao

Foto: Ciao

Táto zrejme najstaršia talianska pizzéria v Bratislave bola otvorená už od roku 1992. Stoja za ňou Taliani Luca a Stefano a nájdete ju na Trnavskej ceste. Reštaurácia podľa informácií na webe na prípravu jedál používa len talianske produkty – od múky až po čerstvé ryby – a v ponuke má široký výber pizze (viac ako 30 druhov), cestovín, ale aj jedál z rýb či mäsa a, samozrejme, aj pár tradičných talianskych dezertov.

Text je súčasťou série článkov, ktorá prináša praktické tipy a rady, ako si čo najviac užiť leto.

Našli ste chybu? Napíšte nám na editori@forbes.sk

Ľutujeme, vašu emailovú adresu sa nepodarilo prihlásiť k odberu.
Ďakujeme za vaše prihlásenie!

Potrebujete ráno získať rýchly prehľad?

Odoberajte Forbes Espresso

O aké témy máte záujem?