15. februára 2020

Túžite si dopriať niečo sladké? Nebojte sa, aj nás často popadne neodolateľná chuť maškrtiť, ktorej sa nevieme ubrániť. A potom nám nezostáva nič iné, len sa vybrať do niektorej z našich obľúbených bratislavských cukrární a vypýtať si to najlepšie z ponuky. Kde teda môžete stretnúť redaktorov magazínu Forbes? 

Šéfredaktor Juraj Porubský odporúča: Pane e Olio

Hneď na začiatku jedna výnimka – Pane e Olio totiž nie je cukráreň, ale reštaurácia s talianskymi špecialitami. Šéfredaktor slovenskej edície magazínu Forbes si však do nej najčastejšie chodí kupovať podľa jeho slov „najlepšie bonbolóne v meste.“ (na snímke)

Redaktorka Simona Gulisová odporúča: Wagner

Touto cukrárňou potešíme nielen Bratislavčanov, ale aj ľudí z blízkeho okolia, keďže prevádzok tejto značky je viac – nájdete ich napríklad aj v Dunajskej Strede či Galante. Manželia Wagnerovci si zakladajú na tom, že pečú podľa tradičných receptúr, v ich koláčoch nenájdete žiadne korpusy z prášku. „Ako jedna z mála cukrární v Bratislave ponúkajú šomloi halušky a majú úplne epické ovocné koláčiky a peny,“ zdôvodňuje svoj výber Simona.

View this post on Instagram

Už sa nám blíži sv. Valentín, deň zamilovaných

A post shared by Wagner cukráreň (@wagner_cukraren) on

Kam na vegánske jedlo? Foodblogerka Nikoleta Kováčová
odporúča 10 reštaurácií

Redaktor Jaroslav Hinšt odporúča: La Patisserka

Do výberu redaktora Jara Hinšta sa dostali až tri cukrárne, keďže si však mal vybrať tú najobľúbenejšiu, zvolil si práve La Patisserku. Stoja za ňou dve kamarátky Monika a Veronika, ktoré ponúkajú sladké pečivo a cukrovinky inšpirované francúzskou kuchyňou.

Redaktorka Martina Jurinová odporúča: Arriba

Obľúbená cukráreň Martiny Jurinovej? „Arriba v Petržalke, okolo ktorej chodím denne aj niekoľkokrát, keď venčím psa. Síce si trénujem pevnú vôľu, ale občas naozaj neodolám,“ odpovedá. Zákusky sú vždy čerstvé, veľmi chutné sú ich exkluzívne mini veterníčky, minimalistická švédska torta, ale aj stará klasika „Čierny les“, ktorá je ľahká a osviežujúco ovocná. „Ich cheescaky zase veľmi chutia mojej rodine. Vyhovuje mi aj to, že ich zákusky nie sú presladené a vyrábajú ich poctivo z kvalitných surovín,“ zdôvodňuje svoj výber redaktorka.

Kam sa vybrať na raňajky?
6 tipov od majiteliek bratislavskej pekárne Fertucha

Editorka Adriána Heglasová odporúča: Lucette patisserie

Ak by ste mali chuť na skvelý cheescake alebo makrónky, odporúčame zájsť na koniec Petržalky do Lucette patisserie. Donedávna malá cukráreň s pár stolmi rozšírila svoje priestory, no niekedy tam stále nenájdete miesto na sedenie. Žiadny problém, koláče si zoberte so sebou, obaly, do ktorých ich balia, sú naozaj exkluzívne.

Bonusový redakčný tip: Le Miam

Hneď niekoľko hlasov získala cukráreň Le Miam. Jej majiteľka Barbora Puškáčová študovala patissierske remeslo v Paríži a pracovala v tamojších cukrárňach, keďže však túžila na Slovensko priniesť kúsok Francúzska, rozhodla sa vrátiť do rodnej krajiny a otvoriť si tu vlastný podnik. Pripravte sa na vyššie ceny, no veríme, že to bude stáť za to.

Našli ste chybu? Napíšte nám na editori@forbes.sk