29. februára 2020

Gastroscéna na Slovensku sa sympaticky rozrastá, ale ktoré z nových podnikov sa oplatí vyskúšať? Môžete otestovať koncept zameraný na mäso, hipsterské bistro či reštauráciu s domáckou atmosférou. Inšpirujte sa odporúčaniami od Petra Slačku, ktorý sa pravidelne umiestňuje medzi najlepšími kuchármi podľa odborných hodnotiteľov bedekra Gurmán na Slovensku.

Predtým, ako si Peter Slačka otvoril vlastný podnik, odkrútil si päť rokov v zahraničí. Varil v Austrálii, v nemeckom Baden-Badene či vo Viedni. Dnes je šéfkuchárom a spolumajiteľom oceňovanej reštaurácie a bistra Baroza v bratislavskej Petržalke.

Nech sa páči, tu sú jeho štyri tipy, ak máte chuť vyskúšať niečo nové a zaujímavé:

Mäso od Romana

Tradičné remeselné mäsiarstvo, kde si však môžete výrobky nielen zakúpiť, ale vám z nich aj pripravia skvelé a jednoduché jedlá, steak či burger. Zameriavajú sa najmä na lokálne mäso od farmárov, ja som ochutnal klobásu od českého dodávateľa Maso Klouda, skvelé bolo aj pastrami či hovädzie rebro. Príjemnú atmosféru umocňuje, že si hostia sami čapujú pivo. Dávam palec hore Romanovi Kóňovi (predtým spoluzakladateľ Regal Burger), ktorý celý koncept vymyslel a vybudoval. Prevádzku nájdete na Račianskej ulici v Bratislave, no pred návštevou si pozrite otváracie hodiny – myslím, že otvorené majú iba štyri dni v týždni.

Uverejnil používateľ Mäso od Romana Nedeľa 23. februára 2020

Sladko v ústach. Ktoré sú najlepšie bratislavské cukrárne
podľa redaktorov Forbesu?

Sexi Dog Restaurant & Bar

Progresívnu reštauráciu s pekným menu otvorili koncom novembra na Suchom mýte v úplnom centre Bratislavy. Šéfkuchár Dušan Platko ponúka modernú slovenskú kuchyňu, netradičné kombinácie surovín a chutí. Pracujú najmä s ingredienciami, ktoré sú práve v sezóne, a ja chválim všetko, čo som u nich ochutnal. Údeného pstruha so šošovicou, tlačenku či dukátové buchtičky.

Gastromapa približuje medzinárodnú kuchyňu.
Ktoré miesta sa oplatí navštíviť?

Otto!

Žiadny mega high-end koncept, ale príjemná hipsterčina so super vínom. Bistro nájdete na Dunajskej ulici v centre Bratislavy, začínajú už raňajkami a počas dňa ponúkajú aj jednoduché, ale chutné obedy a večere. Osobne mám vyskúšané iba raňajky a pochutil som si na vajíčkach na rôzne spôsoby či dobrej káve. Skrátka, také príjemné a uvoľnené bistro.

Doma u nás

Aby sme nesedeli iba v Bratislave, vybral som aj jednu novú reštauráciu v Poprade. Je za ňou známy a uznávaný šéfkuchár Gabo Kocák, ktorý svojim hosťom ponúka moderne poňatú tradičnú kuchyňu. Kapacita podniku nie je veľká a ako aj naznačuje názov, cítite sa tam ako doma.

Tatarák z hlivy kráľovskej so shimeji hubami, hodinovým vajíčkom a píniovými orieškami na vianočnom menu by Gabo Kocák 🙂

Uverejnil používateľ doma u nás Sobota 28. decembra 2019

Našli ste chybu? Napíšte nám na editori@forbes.sk