Počúvate Espresso on Air: Ranný výber od Forbesu. To najdôležitejšie zo sveta biznisu a ekonomiky. Dnes s Luciou Okšovou, šéfredaktorkou Forbes Slovensko.
Nemáte práve teraz čas prečítať si Tému dňa? Vypočujte si ju v podobe podcastu Espresso on Air. Každé ráno o 6:30 vás čaká nová časť vo vašej podcastovej aplikácii.
Téma dňa: Je desaťkrát drahší ako zlato. Za kilogram by ste tak teoreticky zaplatili milión. Lenže toľko ho na trhu ani nie je. Gram čaju s poetickým názvom Da Hong Pao – šarlátové rúcho sa predal v aukcii za tisíc dolárov. Okrem chuti rozhoduje o cene aj vzácnosť. Ide o čaj z niekoľkých starobylých a vzácnych čajových kríkov, ktoré sa môžu oberať len v obmedzenom množstve. Ročne je iba 400 gramov. Časť zberu smeruje do aukcie.
Zaujímavosťou pritom je, že Da Hong Pao je oolong, čo je medzistupeň medzi zelenými a čiernymi čajmi. Oveľa väčší archívny potenciál majú pu-erhy, keďže vďaka fermentácii postupne dozrievajú ako šampanské. A nie je výnimkou, že vydržia aj 100 rokov. Práve o investičnom potenciáli čaju sa rozprávali šéfredaktorka Lucia Okšová s redaktorom Ľuboslavom Kačalkom. V podcaste sa dozviete aj to, ako si možno vychutnať Da Hong Pao aj bez toho, aby ste si museli vziať hypotéku.
Na dnešnom podcaste spolupracoval aj Ľubo Kačalka.
Viac si prečítate v článku: