3. septembra 2021

Slávna kôprovka, netradične pripravené držky či skvelý tatarák v remeselnom mäsiarstve. Známy foodbloger Daniel Feranec alias Čoje pre Forbes spísal svoje odporúčania, kam zájsť na poctivé jesenné pochúťky.

Držky v Baroze

Takéto držky ste pravdepodobne ešte nezažili. Peter Slačka v Baroze ich pripravuje vypražené, položené na kôpke šťavnatých kreviet obalených v hustej omáčke z redukovaného halászlé. K tomu krajec opečeného chleba a k dokonalému jedlu nič viac netreba.

Foto: Instagram / Čoje Bratislava

Sviečková na smotane v Spilke

Pivovarská reštaurácia Spilka je momentálne bratislavská špička v žánri „pub food“. Robia tu skvele viacero slovenských a stredoeurópskych klasík, sviečková na smotane so žemľovou knedľou, prekvapivo šťavnatým mäsom a obrovskými brusnicami patrí medzi najlepšie.

Foto: Reštaurácia Spilka

Najlepší tatarák v Bratislave

Tataráky sa už aj v Bratislave dočkali obrody, viacero špičkových šéfkuchárov ich už vyslobodilo zo zajatia kečupov a worcesterských omáčok. Najlepší tatarák v meste momentálne robí Roman Kóňa vo svojom remeselnom mäsiarstve Mäso od Romana na Račianskej ulici.

Reklama
Foto: Instagram / Čoje Bratislava

Kôprovka u Otta

Jeden z najvýraznejších bratislavských podnikov Otto síce už párkrát upravil svoj koncept mestského bistra, no stálica, ktorá sa s ním ťahá od jeho založenia a preslávila ho, je kôprovka s hovädzím mäsom a knedľou.

Foto: Facebook / Otto Bratislava

Samirove špeciály v Kruhu

Kto sa o bratislavskú gastronómiu zaujíma na úrovni jej kreatívnych osobností, určite zaregistroval „transfer“ Samira Al Zafariho z reštaurácie Iasai do ambicióznej remeselnej pekárne Kruh na Vajnorskej ulici. Ak vám tá veta znela zvláštne, určite stihnite niektorý z jeho špeciálnych výtvorov, ktoré robí v Kruhu každú sobotu doobeda.

Foto: Instagram / Remeselná pekáreň Kruh

Našli ste chybu? Napíšte na editori@forbes.sk

Ľutujeme, vašu emailovú adresu sa nepodarilo prihlásiť k odberu.
Ďakujeme za vaše prihlásenie!

Potrebujete ráno získať rýchly prehľad?

Odoberajte Forbes Espresso

O aké témy máte záujem?